vicariatul greco-catolic de bucuresti
 • A A A
 • Domnul vine la noi!

  Cuvantul Preasfintitului Mihai la Sfanta Liturghie

  Cum putem să ne pregătim mai bine pentru a-L primi pe Domnul care vine în lumea noastră?

  Întrebări acesteia au încercat să-i răspundă grupul Îngerilor compus din copiii care frecventează întâlnirile de cateheză din parohia „Sfântul Vasile cel Mare” din București care au prezentat în premieră piesa Domnul vine la noi!.

  Mici actori s-au dovedit a fi cu adevărat mesageri ai mesajului divin. Domnul vine la noi prin nașterea Sa, iar noi ce facem ca să-L primim cum se cuvine în viețile noastre?

  Cizmarul din poveste fiind înștiințat în vis că Domnul va veni la el în vizită, își face curățenie în atelier, pune toate în rânduială, și îl așteaptă… Dar Domnul aparent nu vine…

  Vine doar poștașul care înghețat de frig îi cere cizmarului să-i permită să se încălzească. Mai apoi văzu două fetițe care în mulțimea pieței s-au pierdut de mama lor, cizmarul Vasile le însoțește spre casă. Întorcându-se acasă vede în atelierul său din depărtare o siluetă și se înspăimântă, dar în același timp se bucură pentru că Domnul a venit… Însă era vecina care obosită și îngrijorată din cauza temperaturii mari a fiului caută mângâierea și ajutorul lui Vasile, care o încurajează și se oferă să stea lângă patul celui suferind.

  În ceas de noapte, cizmarul Vasile se întoarce acasă, dezamăgit pentru că Domnul n-a venit, se pune să se odihnească, dar vocea Domnului îl trezește și îi spune: „Îți mulțumesc că mi-ai dat voie să mă încălzesc la tine; îți mulțumesc că mi-ai arătat drumul spre casă; îți mulțumesc pentru mângâierea și ajutorul tău; îți mulțumesc că ai avut grijă de mine atunci când eram suferind. Îți mulțumesc că am putut să fiu astăzi oaspetele tău”.

  Îngerașii comunității noastre ne-au arătat tuturor că Nașterea Domnului nu se mărginește doar la împodobirea bradului, la dăruirea cadourilor sau la pregătirea unei mese îmbelșugate, dar mai cu seamă prin respectarea poruncii iubirii: făcând bine celor din jur, mângâind pe cei întristați și suferinzi, aceasta înseamnă să fim cu adevărat creștini în lumea de azi. Astfel ne vom pregăti în mod autentic să-L primim pe Domnul în propria existență, iată și răspunsul la întrebarea noastră .

  Subdiacon Zamfir Ioan Rusu

  Print Friendly