vicariatul greco-catolic de bucuresti

Arhive: Mișcarea „Buna Vestire”

Marsul pentru viata

Marșul pentru viață

Pe data de 24 martie, cu o zi înainte de sărbătoarea Bunei Vestiri, în Bucureşti şi în alte 18 oraşe din ţară a avut loc Marşul pentru Viaţă.

Acest tip de acţiune a început în urmă cu cinci ani la Timişoara, din iniţiativa asociaţieiDarul Vieţii Timişoara. Anul trecut, marşul s-a desfăşurat concomitent în patru oraşe.

La Bucureşti, marşul a fost organizat, în principal, de Asociaţia Pro-Vita pentru ocrotirea copiilor nenăscuţi şi născuţi (parte din Federaţia Pro-Vita ortodoxă), deDarul Vieţii Bucureşti (filiala Asociaţiei Darul Vieţii Timişoara), de Mişcarea Buna-Vestire pentru ocrotirea copiilor nenăscuţi (greco-catolică) şi de mişcarea Pro-Vita(neoprotestantă). Au participat peste 500 de persoane aparţinând mai multor confesiuni şi societăţii civile.

Invitație la Marsul pentru Viață din București – 24 martie

Pe data de 24 martie la ora 12 va avea loc Marșul pentru Viață în București și în alte 20 de orașe din țară. În București, marșul este organizat în parteneriat de Asociația Pro Vita pentru ocrotirea copiilor nenăscuți și născuți, de Asociația Darul Vietii Bucuresti și de Mișcarea Buna Vestire pentru ocrotirea copiilor Nenăscuți.

Marsul pentru viata

Marsul pentru viata

 

„Marşul pentru Viaţă” este un eveniment care se desfăşoară anual, concomitent, în mai multe oraşe din România, în jurul datei de 25 martie (sărbătoarea „Buna Vestire”) şi este organizat de asociaţii ale societății civile care compun mişcarea provita. Scopul este afirmarea dreptului la viaţă pentru toate fiinţele umane începând cu momentul concepţiei şi totodată susținerea familiei tradiționale și a valorilor acesteia, temelia unei societăți solide și sănătoase.