vicariatul greco-catolic de bucuresti

Arhive: Palatul Elisabeta

dineu-2-digi24-ro

Prezenţă greco-catolică la Dineul în memoria lui Corneliu Coposu, oferit de familia regală a României

Familia regală a României a oferit în 22 mai, la Palatul Elisabeta, un dineu în memoria liderului ţărănist Corneliu Coposu. Lista invitaţilor a fost restrânsă: doar 30 de personalităţi şi apropiaţi ai familiei Coposu au participat la recepţie. Săptămâna aceasta, pe 20 mai, s-au împlinit 100 de ani de la naşterea liderului ţărănist.

Printre invitaţi s-au numărat şi fostul preşedinte Emil Constantinescu, vicarul greco-catolic al Bucureştilor PS Mihai Frăţilă, istoricul Zoe Petre, dirijorul Horia Andreescu şi alţi apropiaţi ai familiei Coposu.

Oaspeţii au fost primiţi de Principesa Margareta şi de Principele Radu în Sala Regilor. Dineul a fost o întâlnire discretă şi reţinută în Sufrageria Mare a Palatului Elisabeta.

Evenimentul de la Palatul Elisabeta marchează împlinirea a 100 de ani de la naşterea lui Corneliu Coposu. Liderului ţărănist rămâne în istoria recentă ca politicianul care a luptat pentru restabilirea pluralismului în România, după prăbuşirea dictaturii comuniste.

Delegația Vicariatului de București la Regele Mihai I cu ocazia aniversării sale de 90 de ani

Delegația Vicariatului de București la Regele Mihai I cu ocazia aniversării sale de 90 de ani

Duminică, 23 octombrie 2011, comunitatea greco-catolică din Bucureşti a putut face urările aniversare Majestăţii Sale Regele Mihai I la Palatul Elisabeta.
Astfel PS Sa Mihai, vicarul Bucureştilor, însoţit de părintele protopop Liviu Oţoiu şi o mică delegaţie au putut să transmită mesajul scris al Preafericitului Lucian, Arhiepiscopul major al Bisericii Române Unite.

Cu această ocazie PS Sa Mihai a ținut un scurt cuvânt de salut adresat Regelui.

Blazon PS Mihai

Salutul adresat Regelui Mihai I de către Episcopul Vicar al Bucureștilor

București, 23 octombrie 2011

Majestatea Voastră,

Să vă întâlnim astăzi este un mare privilegiu pentru noi, episcopul și câțiva reprezentanți ai Vicariatului și comunității greco-catolice din București, pentru a vă transmite felicitările Întâi stătătorului Bisericii Române Unite, Preafericitul Lucian, și a vă exprima sentimentele noastre de respect și gratitudine cu ocazia împlinirii celor 90 de ani.

La această oră, când la altarele bisericilor se celebrează Sfânta Liturghie a duminicii, simbol al Paștilor și Învierii Domnului, am lăsat pe mai târziu cele sfinte pentru a fi primiți de Regele nostru și a-i prezenta omagiile.