vicariatul greco-catolic de bucuresti

Arhive: Râmnicu Vâlcea

6

„Al patrulea Crai” – Serbare de Crăciun în parohia din Râmnicu-Vâlcea

În Duminica dinaintea Naşterii Domnului, Parohia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică din Râmnicu Vâlcea a organizat deja tradiţionala Serbare de Crăciun. În deschidereaa spectacolului s-a prezentat următoarea ipoteză: Dacă Pruncul Isus i s-ar adresa şi el Moşului, ce i-ar scrie? Desigur, i-ar cere să-şi primească ziua de naştere înapoi şi, în acest fel, El să fie cel sărbătorit şi felicitat de toţi creştinii anual, pe 25 decembrie. De altfel, în desfăşurarea sa, spectacolul susţinut de copilaşii parohiei ne-a întărit convingerea că Sărbătoarea pe care o aşteptăm este una adevărată – cea despre Întruparea Fiului lui Dumnezeu – şi nu una care să elogieze personaje imaginare lapone.

După scurta introducere în poveste, copiii le-au prezentat invitaţilor rezultatul muncii lor din ultimele cinci-şase săptămâni: o piesă de teatru şi concertul de colinde. Sceneta intitulată „Al patrulea Crai” ne-a ilustrat povestea celui de-al patrulea mag care a pornit spre Betleem pentru a-i dărui nestematele sale Micului Nou Născut. Concluzia acestei piese de teatru este următoarea: nu ar trebui să ne lăsăm copleşiţi de farmecul material al acestei Sărbători a Crăciunului, ci să ne gândim mai ales la faptul că Dumnezeu Mântuitorul s-a întrupat şi a suferit pe Cruce pentru a ne oferi darul cel mai de preţ: viaţa veşnică. A urmat apoi concertul de colinde pregătit de micuţii parohiei împreună cu părintele paroh Marian Stoicănescu şi primirea cadourilor care, de data aceasta, nu au mai fost aduse de Moş, ci de îngerii Domnului şi de magi.

Grupul de copii ai parohiei din Râmnicu Vâlcea anexează special pentru domniile voastre câteva imagini din spectacol şi vă urează sărbători sfinte!

Hristos - Pantocrator

Sfinţirea altarului şi a Bisericii din Slatina

Duminică, 14 octombrie, în numele Preafericitului Părinte cardinal Lucian, Preasfinţitul Părinte Mihai, vicarul Bucureştilor, a sfinţit altarul şi biserica cu hramul „Schimbarea la faţă a Domnului” din Slatina.

S-a împlinit această etapă, începută cu mai bine de zece ani în urmă, pentru a dărui Domnului un lăcaș de închinare și a mobiliza eforturile sufletești ale unei mici comunități greco-catolice din inima Olteniei.

Fotografii: Vizita PS Mihai la Râmnicu Vâlcea

Serbare de Crăciun în Parohia Română Unită din Râmicu Vâlcea

Serbare de Crăciun în Parohia Română Unită din Râmicu Vâlcea

Hristos se naşte,
Domnul coboară,
Îngerii-i cântă,
Magii-l adoră.
Păstori aleargă,
Ieslea-nconjoară,
Mari minuni se întâmplară!

Duminică,18 decembrie 2011, la ora 16.00, biserica Sfinta Rita din Râmnicu Vâlcea a găzduit Serbarea Crăciunului din acest an. Aceasta s-a dorit a fi continuarea serbărilor organizate de parohia noastră în anii anteriori, însă emoţia şi deosebita organizare a evenimentului au depăşit cu mult aşteptările micuţilor participanţi.

Adevărul Spus pe Sfert

Replică la Comunicatul pentru apărarea ortodoxiei româneşti cu privire la prozelitismul Bisericii Greco-Catolice din Judeţul Vâlcea emis de Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Râmnicului în 4 noiembrie 2011

Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc” (Matei 5, 44) este îndemnul Mântuitorului pe care cu convingere promitem să-l respectăm chiar dacă la început de mileniu trei încă mai suntem defăimaţi pentru că suntem slujitori ai Bisericii Române Unite cu Roma. Pe de altă parte însă, nu putem să ascultăm cu pasivitate frânturile de adevăr pe care anumite persoane (ascunse în spatele formal-numitului Birou de Presă al Arhiepiscopiei Râmnicului) le aruncă propriilor clerici şi enoriaşi cu privire la iminentul pericol venit din partea „uniaţiei”, instrumentul Vaticanului care nu urmăreşte altceva decât „să slăbească populaţia prin dezmembrare religioasă şi deznaţionalizare”.