vicariatul greco-catolic de bucuresti
 • A A A
 • Hramul bisericii Sfintii Apostoli Petru şi Pavel din Braşov

  IMG_0650_brasov

  Sâmbătă 29 iunie 2013, la pomenirea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, biserica greco-catolică din Braşov şi-a sărbătorit hramul.

  La Sfânta Liturghie alături de Preasfinţia Sa Mihai, episcop auxiliar al Arhieparhiei de Alba-Iulia şi Făgăraş cu reşedinţa la Bucureşti, au participat preoţii: Claudiu Ilie Sita – protopop de Braşov, Marius Voina, Emil Moldoveanu, Gelu Taus,  Pioaru Gheorghe, Octavian Bereteanu, Marian Stoicănescu de la Râmnicu Vâlcea, Andrei Mărcuş de la Bucureşti şi  Samuel Fancsali.

  Evenimentul s-a bucurat şi de participarea reprezentanţilor celorlalte confesiuni istorice din Braşov.

  Cuvântul de învăţătură a Preasfinţitului Mihai a subliniat recunoaşterea slăbiciunii omeneşti, ca punct de plecare pe drumul spre o viaţă de credinţă autentică, susţinut cu haruri si ajutor de bunul Dumnezeu, după modelul Sf. Petru si Pavel.

  La sfârşitul Sf. Liturghii Preasfinţia Sa Mihai a făcut o poza de grup cu cei prezenţi şi le-a împărţit acestora binecuvântarea arhierească alături de o iconiţă.

  Stâlpii Bisericii Universale şi mijlocitorii principali ai rugăciunilor noastre spre Tronul Ceresc – Cei 12 Sfinţi Apostoli – au fost prezenţi prin racla unica cu relicvele acestora, primita ca o deosebita consideraţie din partea Sfântul Părinte Papa de către Preafericitul Părinte Cardinalul Lucian Mureşan.

  Sărbătoarea hramului s-a încheiat seara cu Reuniunea Corala Pietrele Credintei , ajunsă la ediţia a IV-a; la care au participat diverse coruri din Braşov şi împrejurimi alături de Corala „Credo” a bisericii Sfinţii Petru şi Pavel.

  Fie ca mijlocirile Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel să întărească în credinţă, speranţă şi iubire comunitatea greco-catolică din Braşov.

  pr. Emil Moldoveanu

  Print Friendly