vicariatul greco-catolic de bucuresti
 • A A A
 • Marșul pentru viață

  Marsul pentru viata

  Pe data de 24 martie, cu o zi înainte de sărbătoarea Bunei Vestiri, în Bucureşti şi în alte 18 oraşe din ţară a avut loc Marşul pentru Viaţă.

  Acest tip de acţiune a început în urmă cu cinci ani la Timişoara, din iniţiativa asociaţieiDarul Vieţii Timişoara. Anul trecut, marşul s-a desfăşurat concomitent în patru oraşe.

  La Bucureşti, marşul a fost organizat, în principal, de Asociaţia Pro-Vita pentru ocrotirea copiilor nenăscuţi şi născuţi (parte din Federaţia Pro-Vita ortodoxă), deDarul Vieţii Bucureşti (filiala Asociaţiei Darul Vieţii Timişoara), de Mişcarea Buna-Vestire pentru ocrotirea copiilor nenăscuţi (greco-catolică) şi de mişcarea Pro-Vita(neoprotestantă). Au participat peste 500 de persoane aparţinând mai multor confesiuni şi societăţii civile.

  Prin această acţiune se doreşte reafirmarea dreptului la viaţă al copilului încă din momentul concepţiei şi respectul faţă de viaţă în toate momentele ei.

  A fost lansat un manifest pentru viaţă adresat întregii societăţi şi clasei politice în scopul adoptării unei atitudini şi legislaţii favorabile vieţii şi familiei.

  Se doreşte ca marşul din Bucureşti să fie urmat de o serie de acţiuni şi proteste care să cuprindă:

  • informarea populaţiei asupra faptului că viaţa începe în chiar momentul concepţiei şi trebuie ocrotită încă de atunci

  • explicarea valorii castităţii înainte de căsătorie

  • dezvoltarea unei reţele de centre de criză pentru femeile gravide care ar dori să păstreze sarcina dar nu au familie sau sunt forţate de familie să avorteze

  • sensibilizarea corpului medical pentru o atitudine favorabilă vieţii

  • atragerea de tineri voluntari.

  Faptul că anul acesta Marşul pentru Viaţă a mobilizat un număr mult mai mare de persoane decât anul trecut este dătător de speranţă pentru viitorul mişcării pro-vita din România.

  Mircea și Maria Dunca

  Print Friendly