vicariatul greco-catolic de bucuresti
 • A A A
 • Notă de presă referitoare la vizita cardinalului Kurt Koch, preşedintele Consiliului pontifical pentru unitatea creștinilor

  cardKoch1

  Vizita cardinalului Koch în Biserica Greco-Catolică manifestă dorința Sfântului Scaun de a veni în întâmpinarea Bisericilor locale şi a întări, cu respect şi frățietate, dincolo de dosare şi documente,viaţa imediată a diferitelor comunităţi de credincioşi catolici.

  Înainte de a ajunge la Blaj, pentru a se întâlni cu Arhiepiscopul major greco-catolic, cardinalul Lucian Mureşan, preşedintele Consiliului pontifical pentru unitatea creştinilor a putut vizita comunitatea unită din Ungheni, acolo unde vechiul edificiu al bisericii greco-catolice este distrus pas cu pas pentru a lăsa loc bisericii ortodoxe care înconjoară vechiul cu noua clădire. Exprimând speranța reciprocității din partea fraților ortodocşi față de greco-catolici, din respect pentru buna primire a comunităților ortodoxe de către Occidentul catolic, cardinalul Koch a îndemnat la regăsirea spiritului fratern şi de speranță pe drumul carității la care Evanghelia ne obligă în conştiință.

  Pentru greco-catolici vizita descrie unitatea în jurul Sfântului Părinte şi le întăreşte simțul apartenenței la o lume liberă de controversele gratuite ale supremațiilor bisericeşti.

  Personal, vizita cardinalului Koch reprezintă o încurajare pe calea respectului reciproc dintre Biserici, indice al ataşamentului autentic față de Hristos, după modelul Celui care, mort şi înviat, a câştigat pierzând.

  +Mihai Frăţilă
  episcop auxiliar de Făgăraş şi Alba-Iulia,
  vicar greco-catolic la Bucureşti al Arhiepiscopului major greco-catolic

  Print Friendly