vicariatul greco-catolic de bucuresti
 • A A A
 • Rugăciune pentru Biserică și misiunea Sfântului Părinte Papa

  Biserica Sfantul Vasile cel Mare

  Veghea de rugăciune de sâmbătă noaptea a fost o reușită.
  Nu din punct de vedere publicitar-monden, nu pentru numărul celor prezenți, ci pentru prezența sufletelor generoase care au ales sâmbătă seara să înalțe rugăciuni și pentru altceva decât propriile nevoi.

  Adesea trăim creștinește la nivel public din lozinci și publicitate. În capitală, nouă greco-catolicilor ne este mai ușor să ne confruntăm cu accentele marginalizării și, poate, că suntem puțin mai feriți de paradă.

  Să ne păzească Domnul să trăim la periferia inimii, acolo unde indolența, egoismul și răutatea care pot izvorî din zgârcenia firii noastre limitate – cum spune Sfântul Pavel – ne-ar putea consemna pe termen lung locului lipsit de iubire și îndurare unde este „plângerea și scrâșnirea dinților”.
  Rugăciunea și jertfa pot schimba cursul istoriilor noastre, spune adesea Maica Sfântă, mesageră aleasă a Curții cerești. Sperăm – și noi trăim din speranță! – ca ceasurile de veghe din ajunul Duminicii a III-a din Postul Mare să-și fi lăsat prin mila Domnului aura de pace peste viața Bisericii și misiunea Sfântului Părinte Papa Francisc. Spuse împreună sau în mod particular, rugăciunile celor prezenți au adus cu certitudine lumii în care trăim un dram în plus de omenie și curaj în credință.

  Mulțumirii vii și din suflet celor care – preoți sau mireni – au sfințit lăcașul bisericii de prezența lor rugătoare și surorilor sau fraților din CIN (Congregația Inimii Neprihănite) care ne-au reamintit că noaptea se mai și veghează în așteptarea Stăpânului casei, iar apartenența la chemarea Lui nu e un act de stare civilă, ci dăruire și, de aceea, binecuvântată treaptă de sfințire.

  Ad maiorem Dei gloriam!

  Print Friendly