vicariatul greco-catolic de bucuresti
 • A A A
 • Să-l urmăm pe Isus

  papa-francesco-bergoglio-big-beta-2

  Cât se bârfeşte în Biserică! Cât bârfim noi creştinii!

  Bârfa este tocmai să te descojeşti? Să faci rău unul altuia. Ca şi cum ai putea să-l micşorezi pe celălalt, nu?

  În loc să cresc eu fac, în aşa fel, încât celălalt să fie mai jos şi mă simt mare. Asta nu merge!

  Pare frumos să bârfeşti… Nu ştiu de ce, dar pare frumos. Ca şi bomboanele de miere, nu? Iei una – Ah, ce frumos! – apoi încă una, încă una şi încă una şi la sfârşit te doare burta. De ce?

  Aşa e bârfa: este dulce la început apoi te distruge, îţi distruge sufletul! Bârfele sunt distrugătoare pentru Biserică, sunt distrugătoare… E un pic spiritul lui Cain: îl omori pe fratele tău, cu limba; să-ţi omori fratele!

  Mai facem şi dezinformare: să spui doar jumătatea care-şi convine, nu şi pe cealaltă; cealaltă jumătate n-o spunem pentru că nu ne convine. Zâmbiţi… dar e adevărat sau nu? Ai văzut ce anume? Şi trece.

  Al doilea lucru este defăimarea: atunci când o persoană într-adevăr are un defect, a făcut-o lată, povesteşti, faci pe ziaristul.. Iar reputaţia acestei persoane este distrusă!

  Şi a treia este calomnia: să spui lucruri neadevărate (sau supoziţii gratuite fără verificări n.n.). Asta e să-l omori pe fratele tău!

  Toate trei – dezinformarea, defăimarea şi calomnia – sunt păcat! Asta e păcat! Asta e să-i dai o palmă lui Isus în persoana fiilor lui, a fraţilor lui!

  Bârfele n-o să-ţi facă bine, fiindcă te vor duce tocmai la acest spirit distructiv în Biserică.

   

   „Urmează-mă!” E frumos acest cuvânt al lui Isus, este atât de clar, e atât de iubitor faţă de noi. Ca şi cum ar spune:„Nu te lăsa dus de fantezii, crezând că mântuirea este în comparaţia cu ceilalţi sau în bârfe! Mântuirea este să mergi după mine”.

  Să-l urmezi pe Isus! Să-i cerem azi Domnului Isus să ne dăruiască harul de a nu ne amesteca niciodată în viaţa celorlalţi, de a nu deveni creştini de maniere bune şi rele obişnuinţe, de a merge după Isus, pe drumul său. Şi asta e de-ajuns!

  (Meditaţia Sfântului Părinte Papa Francisc la Sf. liturghie din 18 mai 2013)

  Print Friendly