vicariatul greco-catolic de bucuresti
 • A A A
 • Sfinţirea altarului şi a Bisericii din Slatina

  Hristos - Pantocrator

  Duminică, 14 octombrie, în numele Preafericitului Părinte cardinal Lucian, Preasfinţitul Părinte Mihai, vicarul Bucureştilor, a sfinţit altarul şi biserica cu hramul „Schimbarea la faţă a Domnului” din Slatina.

  S-a împlinit această etapă, începută cu mai bine de zece ani în urmă, pentru a dărui Domnului un lăcaș de închinare și a mobiliza eforturile sufletești ale unei mici comunități greco-catolice din inima Olteniei.

  Au participat alături de părintele Liviu Oțoiu, protopopul Bucureștilor, mai mulți preoți printre care părintele Dr. Ioan Mitrofan, părintele Cristian Sabău, părintele Iulian Mladin – Craiova, părintele Marian Stoicănescu – Râmnicu-Vâlcea, confrați preoți romano-catolici din Craiova și Slatina precum și vice-primarul municipiului Slatina, domnul Minel Prina.

  A fost remarcată prezența micii corale de la parohia greco-catolică din Râmnicu-Vâlcea precum și grupul de pelerini sosit de la București.

  Parohul bisericii este părintele Valeriu Cătană care, cu un spirit exemplar, în ultimii ani s-a cheltuit pentru Domnul și micuța comunitate slătineană.

   

   

  Print Friendly