vicariatul greco-catolic de bucuresti
 • A A A
 • Vizita Cardinalului Gianfranco Ravasi la Vicariatul greco-catolic de București

  Vizita Cardinalului Gianfranco Ravasi la Vicariatul greco-catolic de București

  Sosit la București pe data de 10 octombrie a.c. la invitația Ministerului culturii, prin contribuția Ambasadei României pe lângă Sfântul Scaun și a Nunțiaturii apostolice, Cardinalul Gianfranco Ravasi a fost ieri la Ateneul Român invitatul domnului Horia Roman Patapievici, directorul Insitutului Cultural Român.

  Sub genericul „Curtea Neamurilor” cardinalul Ravasi a propus asistenței o tematică a dialogului tradiției și valorilor creștine în actuala Europă ce pare să piardă tot mai mult trăsăturile interioare în favoarea liberalismului economic și a politicii. Cei prezenți au putut participa astfel la un dialog rafinat și erudit unde prezența creștină s-a mărturisit prin sublinierea dreptului la religie, dar mai ales prin acel apel la întrebările esențiale ale conștiinței umane.

  În după masa zilei de 11 octombrie, cardinalul Ravasi însoțit de Monseniorul Baudouin, secretarul Nunțiaturii, precum și de Monseniorul Gergely Kovàcs, şef birou Consiliul Pontifical pentru Cultură, au făcut o vizită Preasfinției Sale Mihai, vicarul greco-catolic al Bucureștilor. Întâlnirea cordială a permis Înaltului oaspete să cunoască istoria recentă a Bisericii Greco-Catolice, speranțele, dar și durerile sale, mai ales greutățile unui dialog cu Biserica majoritară care nu de puține ori folosește temeiuri diferite pentru alteritate sau justiție, dar și în interpretarea istoriei. Cardinalul Ravasi şi însoțitorii săi au putut să se reculeagă în rugăciunea către Domnul lângă urna cu osemintele episcopului mucenic Vasile Aftenie.

  Secretariatul Vicariatului de Bucureşti

  Print Friendly