vicariatul greco-catolic de bucuresti
 • A A A
 • Vizită pastorală la Ploieşti

  Vizita pastorala la Ploiesti

  Duminică 2 martie 2008, Preasfinţitul Mihai, Episcop auxiliar de Alba-Iulia şi Făgăraş cu sediul la Bucureşti, a făcut o vizită pastorală în Parohia Greco-Catolică din Ploieşti, judeţul Prahova.

  Cu această ocazie, Ierarhul a celebrat Sfânta Liturghie în biserica romano-catolică ”Cristos Rege”, însoţit fiind la altar de către părintele Liviu Oţoiu – protopop de Bucureşti, părintele Ioan Solomon – gazda parohiei greco-catolice din Ploieşti şi decan romano-catolic de Ploieşti, părintele Emil Moldoveanu din Braşov şi părintele Radu Ivan.

  În cuvântul de învăţătură, cu referire la pericopa evanghelică proclamată în această zi, ”Înfricoşătoarea Judecata” (Mt 25, 31-46), Preasfinţia Sa a îndemnat cu stăruinţă la o bună pregătire sufletească a credincioşilor în toată vremea şi mai cu seamă în apropiata perioadă a Postului Paştilor, la căutarea lui Hristos în chipul celui străin, închis, sărac sau bolnav şi la păstrarea credinţei şi a iubirii creştine.

  Răspunsurile liturgice, deosebit de frumoase, date de Corul greco-catolic din Braşov condus de către domnul Mihail Gorbonov, au însufleţit întreaga adunare.
  La finalul celebrării, Preasfinţitul Mihai a mulţumit confraţilor romano-catolici pentru gazduirea pe care o acordă parohiilor greco-catolice la Ploieşti şi Câmpina –precum şi în alte locuri – şi a amintit pe iubitul părinte greco-catolic Traian Suciu – mutat la Domnul după o intensă activitate pastorală la Bucureşti şi Ploieşti.

  Radu Ivan, preotul greco-catolic din Ploieşti, a mulţumit invitaţilor şi tuturor celor care, prin rugăciune şi cu fapta, au ajutat la buna desfăşurare a acestei vizite pastorale.
  După Sfânta Liturghie, Preasfinţitul Mihai şi toţi cei prezenţi au fost invitaţi la o agapă creştină la ”Casa Tineretului”, în imediata apropiere a bisericii ”Cristos Rege”.

  Camelia Ivan, Ploieşti

  Vizită pastorală la Ploieşti - Ieșirea cu darurile

  Vizită pastorală la Ploieşti – Ieșirea cu darurile

  Vizită pastorală la Ploieşti

  Vizită pastorală la Ploieşti

   

  Print Friendly