vicariatul greco-catolic de bucuresti
 • A A A
 • Zi de rugăciune și întrunire pentru grupul de rugăciune VIRGO FIDELIS

  Zi de rugăciune și întrunire pentru grupul de rugăciune VIRGO FIDELIS

  Duminică, 2 octombrie 2011, orele 16, 30, la biserica vicarială Sf. Vasile (Polonă) din București va avea loc întrunirea grupului de rugăciune Virgo Fidelis.

  Participanții vor putea asculta meditația cu tema „Faceți ceea ce vă va spune El ”- Maica Domnului la nunta din Cana; după care se va face un timp de Adorație/Priveghere la Sfânta Taină, înainte de Sfânta Liturghie de seară.

  Virgo fidelis (în latină – Fecioara credincioasă) este un grup de rugăciune deschis tuturor care se roagă, oferă diferite jertfe şi fac fapte de caritate pentru preoți și persoane consacrate. A luat ființă în Franța în anul 1935 din inițiativa Monseniorul Vladimir Ghika și a fost continuată de Yvonne Estienne.

  Membrii acestei Fraternități spirituale se angajează să se roage pentru preoți prin rugăciunea Virgo fidelisîn fiecare zi sau să ofere o decadă din Rozar sau chiar un Rozar pe săptămână – fiecare după putință. Credincioșii pot participa sau fonda local un grup de rugăciune pentru preoți.

  În București, membrilor greco-catolici li se recomandă participarea la Sfânta Liturghie pentru Virgo fidelis la biserica greco-catolică „Adormirea Maicii Domnului” (Sirenelor 39), în ziua Intrării în biserică a Maicii Domnului, pe 21 noiembrie – ziua patronală a Fraternității.

  Membrii grupului sunt invitați de asemenea la un timp de reculegere sufletească anuală.

  Pentru informații și înscrieri:
  Vicariatul greco-catolic de București
  Sr. Alfonsa CMD
  Sirenelor 39
  Bucureşti, sector 5

  Print Friendly