vicariatul greco-catolic de bucuresti
 • A A A
 • Conferinţa Internaţională „Traficul de persoane – o ameninţare la adresa valorilor familiei”

  trafic-1

  Marți, 2 aprile 2014, Grupul pentru Combaterea Traficului de Persoane şi Grupul Ecumenic de Rugăciune din cadrul Parlamentului României au organizat la Palatul Parlamentului Conferinţa Internaţională cu tema „Traficul de persoane – o ameninţare la adresa valorilor familiei”. La organizarea acestui eveniment, o contribuţie specială au avut, de asemenea, Federaţia Europeană a Asociaţiilor Familiilor Catolice și Mişcarea Europeană pentru Politici Creştine.

  La eveniment au fost prezenţi peste 130 personalităţi aparţinând unui spectru larg de instituţii de mare prestigiu din ţară şi din străinătate: miniștri, membri ai Parlamentului României, reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditaţi la Bucureşti, ai cultelor, ai mediului academic, membri ai unor importante organizaţii neguvernamentale interne şi internaţionale, ziarişti etc.

  Prin această conferinţă – după cum spunea Valeriu Zgonea, Președintele Camerei Deputaților, în alocuțiunea sa – se dorește promovarea valorilor tradiţionale şi a familiei ca celulă de bază a societăţii și ca redută împotriva recrutării persoanelor pentru trafic și ca instrument al recuperării victimelor. Se urmărește configurarea unei viitoare platforme de colaborare între cât mai multe dintre structurile care au ca preocupare centrală combaterea şi eradicarea traficului de persoane, această formă de sclavie modernă, dar şi evidenţierea rolului pe care parlamentele naţionale pot şi trebuie să şi-l asume în cadrul unei astfel de platforme.

  Deputatul Angel Tîlvăr, Coordonatorul Grupului pentru Combaterea Traficului de Persoane, a subliniat faptul că ”Consolidarea familiei și a valorilor morale în ansamblu, constituie o rețetă certă pentru imunizarea persoanelor vulnerabile față de acțiunea de recrutare, pentru reducerea capacității de acțiune a rețelelor infracționale și pentru redresarea socială a victimelor.

  Biserica și alte instituții religioase au deja o tradiție în inițierea sau participarea la proiecte destinate combaterii traficului de persoane. Beneficiem astăzi de prezența excelenței sale domnul Francisco-Javier LOZANO, nunțiul apostolic în România, a unor distinși reprezentanți ai cultelor religioase și am convingerea că valorile morale profesate de toate religiile pot completa orice strategie sau program dedicat combaterii traficului de persoane.”

  Un discurs emoționant a fost cel al doamnei Georgeta Găvrilă, Prefect al Municipiului București. În luarea sa de cuvânt, doamna Prefect a vorbit despre unele dintre anti-valorile familiei de astăzi, cum ar fi avortul, definindu-l ca un ”rău major”, divorțul și adulterul, care sunt denunțate de Biblie. Aceasta a amintit respectul cuvenit pentru demnitatea umană cu care trebuia tratați embrionii umani și fetușii, apoi a insistat asupara faptului că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie.

  La acest eveniment au fost prezente și figuri catolice emblematice ale europei în lupta pentru promovarea valorilor tradiţionale şi a familiei: euro-deputatul italian Luca Volonte, fost președinte al grupului PPE din Parlamentul Europei, cunoscut cititorilor noștri pentru faptul de a fi sesizat Comitetul de Miniștrii al Consiliului Europei asupra felului în care guvernul francez a gestionat manifestațiile în favoarea familiei. O altă prezență importantă la această conferință este cea a Ludovinei de la Rochère, Președinta ”Manif pour Tous” care în urmă cu un an a mobilizat peste 1.200 000 de persoane care au manifestat împotriva legii „Taubira”, lege care a instituit așa-zisa „căsătorie între persoane de același sex” și a permis adopția de copii pentru cuplurile de homosexuali. Aceștia au arătat în intervențiile lor cum lobby-urile gay, lobby-urile pro-avort și lobby-urile eugenismului lucrează împreună. Împreună au un singur țel, acela de a reduce umanitatea și popoarele sale la o nouă formă de sclavagism. Au mai fost prezenți: Antoin Renard, Președintele Federației Europene a Asociației Familiilor Catolice (FAFCE), Maria Hildingsson, Secretarul general al Federației Europene a Asociației Familiilor Catolice (FAFCE), precum și alți catolici din Polonia, Croația, Franța, Belgia, Olanda.

  La această conferință a fost prezent și un grup semnificativ de catolici români: Pr. Andrei Mărcuși, Secretar al Vicariatului Greco-Catolic de București, Maria Moisin Dunca, Președinta Asociației Medicilor Catolici din București, Daniela Păun, membru al Asociației Medicilor Catolici, Andreea Popescu, Centrul European pentru Lege și Justiție, Cornel Bărbuț, Vicepreședinte al Asociației Familiilor Catolice ”Vladimir Ghika”, Tereza Petreș, Ana-Maria Cîndea și Pr. Alin Cîndea. Andreea Popescu, în alocuțiunea sa, a denunțat modul în care lobby-ul LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transgender) fac presiuni asupra statelor membre ale Uniunii Europene pentru a legifera ”căsătoriile gay” și alte legi promovate de aceștia în detrimentul valorilor fundamentale ale familiei.

  Conferinţa din data de 2 aprilie constituie, prin anvergura acesteia şi prin generozitatea tematicii abordate, o piatră de temelie pentru constituirea unui solid front comun, decis să stopeze acest atentat barbar la adresa familiei şi a valorilor tradiţionale.

  sursa: e-communio.ro

  Print Friendly