vicariatul greco-catolic de bucuresti
 • A A A
 • De la Isus de ziua Nașterii. Ajungem în fața Pruncului din iesle cu mâinile goale…

  DSC00016

  Oare ce daruri am putea să-I ducem?

  Și anul acesta micii actori de la biserica Sfântul Vasile cel Mare din București ne-au surprins plăcut dându-ne o lecție de învățat. Încă de la început au spus să fim atenți și să luăm o hotărâre: de azi vreau să fiu un creștin mai bun.
  Cel de-al Patrulea Mag plecat dintr-o țară îndepărtată cu trei perle frumoase pentru a le dărui Pruncului Isus, ajunge în fața Lui cu mâinile goale.
  A cheltuit darurile sale făcând bine celor care aveau nevoie: bătrânei sărace care ar fi murit dacă n-ar fi avut îngrijirea necesară; fetei care dacă nu era răscumpărată ar fi devenit sclavă și, nu în ultimul rând, micuțul care amenințat că va fi dat morții e salvat de inima milostivă a acestei persoane.
  Pruncul Isus nu a fost încântat de aurul, smirna și de tămâia aduse de cei trei Magi, apreciază însă și se bucură văzând mâinile goale ale celui de-al IV-lea Mag.
  Isus alege să se nască într-o lume săracă, și nu găsește sălaș decât într-o peșteră… probabil dacă s-ar naște azi ar alege același loc, cine știe? Alege să se nască în sărăcia noastră, în locurile întunecoase ale noastre pentru a le lumina și a ne da nouă o rază de speranță. Nu suntem abandonați pentru că avem un TATĂ în ceruri. Și astfel din situația de întuneric și de disperare ajungem să ne luminăm chipul, să zâmbim și să trăim viața cu bucurie în ciuda greutăților pe care le avem cu toți.
  Cu mâinile goale… suntem depășiți de situație și nu găsim daruri potrivite lui Dumnezeu. Nu le vom găsi niciodată… Doar El apreciază sărăcia, sinceritatea și inima curată. Când realizăm neputința noastră, mâinile goale, atunci ne dăm seama că noi îi ducem Mântuitorului întreaga noastră ființă, cu bune și cu rele, și îi cerem să ne mântuiască.
  Azi ar fi de neconceput să mergi la aniversarea cuiva fără un mic dar… Pruncul însă nu se supără văzând mâinile noastre golite de daruri pentru frați aflați în nevoi. Nu se supără pentru că în fiecare din cei care i-am ajutat noi era El prezent. A văzut totul, vede totul… Iar mâinile noastre goale îi permit Lui să înfăptuiască și mai mari minuni prin noi în lumea de azi în care trăim.
  Dumnezeu vrea mâini goale dăruite Lui pentru a le umple de daruri neprețuite care să fie apoi împărtășite celor care au mai mare nevoie. Așadar mâinile noastre se transformă în mâinile lui Dumnezeu care nu încetează să ajute ființa umană să se ridice din întuneric și din disperare.
  „Este Crăciunul de fiecare dată când îi zâmbești și îi dai mâna celui de lângă tine.
  Este Crăciunul de fiecare dată când în tăcere îl asculți pe cel de lângă tine.
  Este Crăciunul de fiecare dată când speri alături de cei care sunt disperați din cauza lipsurilor fizice sau spirituale.
  Este Crăciunul de fiecare dată când recunoști cu umilință limitele și slăbiciunile tale.
  Este Crăciunul de fiecare dată când îi permiți lui Dumnezeu să se nască în suflețelul tău pentru a-L dărui celorlalți”.
  Nașterea Domnului cu bucurie și un An Nou plin de daruri de împărtășit celor nevoiași!
  Mulțumiri copilașilor care cu talent ne-au dat această lecție de viață creștină, mulțumiri și părinților care i-au însoțit și i-au sprijinit, mulțumiri și celor care prin truda lor au dăruit daruri inimoase acestor mici actori.

  Print Friendly