vicariatul greco-catolic de bucuresti

Arhive: Nunțiatură

Moment de rugăciune la statuia Fericitului Ioan Paul al II-lea

Procesiune în onoarea Fericitului Ioan Paul al II-lea pe străzile Bucureștiului

Preasfințitul Mihai împreună cu preoți și credincioși greco-catolici din Vicariatul de București s-au alăturat dumineca 21 octombrie procesiunii organizate pe străzile capitalei de către Arhiepiscopia Romano-Catolică de București în cinstea Fericitului papă Ioan Paul al II-lea.

La începutul s-a ținut un scurt moment de rugăciune la monumentul Fericitului Ioan Paul al II-lea, amplasat în vecinătatea sediului Nunțiaturii Apostolice, după care toți cei prezenți au pornit către Catedrala romano-catolică Sf. Iosif, unde s-a celebrat o Sfântă Liturghie.

Vizita Cardinalului Gianfranco Ravasi la Vicariatul greco-catolic de București

Vizita Cardinalului Gianfranco Ravasi la Vicariatul greco-catolic de București

Sosit la București pe data de 10 octombrie a.c. la invitația Ministerului culturii, prin contribuția Ambasadei României pe lângă Sfântul Scaun și a Nunțiaturii apostolice, Cardinalul Gianfranco Ravasi a fost ieri la Ateneul Român invitatul domnului Horia Roman Patapievici, directorul Insitutului Cultural Român.

Sub genericul „Curtea Neamurilor” cardinalul Ravasi a propus asistenței o tematică a dialogului tradiției și valorilor creștine în actuala Europă ce pare să piardă tot mai mult trăsăturile interioare în favoarea liberalismului economic și a politicii. Cei prezenți au putut participa astfel la un dialog rafinat și erudit unde prezența creștină s-a mărturisit prin sublinierea dreptului la religie, dar mai ales prin acel apel la întrebările esențiale ale conștiinței umane.

90 de ani de relatii diplomatice între România și Sfântul Scaun la Bucureşti

90 de ani de relatii diplomatice între România și Sfântul Scaun la Bucureşti

Ministerul Afacerilor externe și de Nunțiatura apostolică au oranizat în data de 7 decembrie în Sala Gafencu a Palatului Ministerului o manifestare ce a reunit o seama de personalități civile și ecleziastice ale capitalei, ale diplomației, dar și reprezentanți ai publicului larg.

Sesiunea, evocând aniversarea celor 90 de ani de raporturi diplomatice dintre România și Sfântul Scaun, a fost deschisă de ministrul de externe, Domnul Teodor Baconschi. Au luat cuvântul Monseniorul Francisco Javier Lozano, Nunțiul Apostolic la București precum și Progesorul Universitar Marius Bucur de la Cluj-Napoca.