vicariatul greco-catolic de bucuresti

Arhive: pr Ioan Marcel Danet

p1090482

„Lumina împărtășită luminează mai puternic”

Copiii din parohia bisericii Vicariale „Sfântul Vasile cel Mare” din capitală și în acest an pregătind primirea Nașterii Domnului au prezentat în fața întregii comunități o scurtă piesă intitulată: Lumina împărtășită luminează mai puternic.

Micii actori, deja la a treia experiență, au reușit prin naturalețea lor copilărească să transmită celor prezenți un mesaj pentru viața de credință a oricărui creștin: putem să ne declarăm creștini, putem să ne lăudăm că avem credință, dar dacă nu o mărturisim în viața de zi cu zi atunci ea este lipsită de valoare.

Ingerasi spectacol CORECT-page-001

Foto: Bucuria Nașterii Domnului primită și transmisă

Pregătirea pentru Nașterea Domnului în parohia Sfântul Vasile cel Mare prin punerea în scenă a mini scenetei: „Lumina împărtășită luminează mai puternic”.

Pr Dr Anton Rus, Calin Diaconu, Pr Dr Ioan Mitrofan

Contemporaneitatea generațiilor

In data de 17 Septembrie, ne-am bucurat mult sa primim vizita distinsilor profesori de la Blaj – parintele Dr. Ioan Mitrofan si parintele Dr. Anton Rus -, cu prilejul primei reuniuni de credinta pe care am dedicat-o rememorarii istoriei asociatiei noastre.

Actiunea a avut loc in proaspat inaugurata sala “Vasile Aftenie”, de pe langa Parohia Adormirea Maicii Domnului din Bucuresti, participand un numar de 35 de credinciosi din toate parohiile Capitalei. Ne-au stat alaturi Pr. Ioan Marcel Danet – spiritualul AGRU Bucuresti si Pr. Constantin Olteanu.