vicariatul greco-catolic de bucuresti

Arhive: Teodor Baconschi

Inaugurarea Centrului Sfintii Apostoli Petru şi Andrei al Părinţilor Asumţionişti, la București

Inaugurarea Centrului Sfintii Apostoli Petru şi Andrei al Părinţilor Asumţionişti, la București

În prezența oficialităților bisericești, a membrilor Congregației asumționiste din România și a numeroșilor invitați a avut loc pe 17 ianuarie inaugurarea Centrului cultural și de mărturie creștină al Părinților Asumționiști din București de pe strada Christian Tell.

Clădirea neogotică construită de congregația asumționistă în anii 30 care adăpostea foaierul de studenți și celebra bibliotecă de studii bizantine, recuperată prin eforturile inginerului Laurențiu H. Moisin în 2005, reintră astfel în circuitul creștin al capitalei. După aproape doi ani de reparații și restaurări capitale, clădirea adăpostește centrul de întâlnire și dialog cu o bibliotecă patristică de circa 15.000 de volume, precum și sediul unui mic foaier de studenți.

90 de ani de relatii diplomatice între România și Sfântul Scaun la Bucureşti

90 de ani de relatii diplomatice între România și Sfântul Scaun la Bucureşti

Ministerul Afacerilor externe și de Nunțiatura apostolică au oranizat în data de 7 decembrie în Sala Gafencu a Palatului Ministerului o manifestare ce a reunit o seama de personalități civile și ecleziastice ale capitalei, ale diplomației, dar și reprezentanți ai publicului larg.

Sesiunea, evocând aniversarea celor 90 de ani de raporturi diplomatice dintre România și Sfântul Scaun, a fost deschisă de ministrul de externe, Domnul Teodor Baconschi. Au luat cuvântul Monseniorul Francisco Javier Lozano, Nunțiul Apostolic la București precum și Progesorul Universitar Marius Bucur de la Cluj-Napoca.