vicariatul greco-catolic de bucuresti
 • A A A
 • Recepție la București în onoarea artistei lirice Virginia Zeani

  Virginia Zeani impreuna cu PS Mihai si PS Virgil

  Miercuri, 24 mai a.c., în numele Vicariatului greco-catolic, Preasfințitul Mihai, episcopul vicar de București, a oferit sopranei Virginia Zeani o mică recepție cu ocazia vizitei sale în patrie și a prezentării cărții sale de memorii „Canta che ti passa!”.

  Artista, printre cele mai mari ale secolului XX, care a strălucit ani în șir la Scala din Milano și la Metropolitan din New-York a sosit în țară pentru a fi decorată de Majestatea Sa Regele Mihai și a primi omagiile artistice și academice ale României.

  Cu tot programul încărcat, Virginia Zeani nu s-a rușinat să accepte cu simplitate și voie bună prietenia unor oameni care, împărtășindu-i crezul și apartenența la Biserică, au cunoscut-o până acum prin frumusețea înregistrărilor. Greco-catolicii din capitală au putut întâmpina astfel o mare artistă lirică, mândră în a spune pe întreg mapamondul că este româncă, dar și greco-catolică din Solovăstrul Reghinului.

  La întâlnirea cu celebra soprană au fost prezenți Preasfinția Sa Virgil, episcop de Oradea Mare, dar și doamna Luminița Arvunescu, redactor la Radio România Muzical – organizatori atenți și generoși ai sejurului artistei în România.

  Virginia Zeani

  Virginia Zeani

  Dialogul spontan și plin de cordialitate cu soprana Virginia Zeani a oferit astfel greco-catolicilor din București ocazia nesperată de a pătrunde taina unui mare talent și a muncii extraordinare care au forjat-o ca artistă. Pentru distinsa artistă întâlnirea a evocat bucuria întâlnirii cu spiritul Bisericii în care s-a născut, a crescut și și-a forjat primii pași în viață, dar și amintirea frecventării în anii 30 a parohiei Sfântul Vasile cel Mare din strada Polonă. Educația de rigurozitate, seriozitate, dar și de dăruire, tipice spiritului creștin românesc din Ardeal, i-a oferit „omului” Virginia Zehan posibilitatea de a o construi pe artista Virginia Zeani, prin aportul inestimabil al omeniei și a valorilor creștine primite de la părinții săi.

  La sfârșitul întrevederii, artista foarte emoționată a mulțumit pentru prietenia și căldura sentimentelor cu care a fost întâmpinată, oferind autografe celor prezenți. Cu această ocazie au fost audiate și două înregistrări ale sale cu arii din operele „Tosca” și „Turandot” de Puccini.

   Secretariatul Vicariatului de București

  Print Friendly