vicariatul greco-catolic de bucuresti
 • A A A
 • Sfânta Liturghie cu călugării și călugărițele din București de Intrarea în Templu a Maicii Domnului

  Preoții și călugării în jurul episcopului la Sărbătoarea Intrării în Templu a Maicii Domnului

  Cu ocazia sărbătorii Intrării în Templu a Maicii Domnului, luni, 21 noiembrie, s-a celebrat la capela Sfântul Vasile cel Mare din București, Sfânta Liturghie Arhierească dedicată persoanelor consacrate.

  Pe lângă ordinele greco-catolice: Congregația Maicii Domnului, a Inimii Neprihănite (CIN), a părinților Congregației Sfintei Euharistii (CSE) au răspuns invitației Surorile Sfântului Ioan, Misionarele carității și Părinții Iezuiți.

  PS Sa Mihai a mulțumit cordial pentru prezență, evocând intrarea Mariei în slujba Domnului ca pe o realitate ce descrie dăruirea de viață și renunțarea la spiritul lumii. „Nu numai că Maica Domnului ne cere să fim mici, să plecăm de la locul unde Dumnezeu ne rezidește prin iertare, dar ne și confirmă prin viața ei că Taina ascultării cuvântului este oferită acelora care sunt dispuși să pornească cu Isus de fiecare dată ca un nou început. Fără calcule, fără temeri, în deplină încredințare în Providență” – a mai spus arhiereul.

  PS Mihai a ținut să mulțumească în mod special Surorilor CIN care în fiecare joi, la capela Schimbarea la față (str. Bogdan Vodă 6), „fac de strajă” lui Isus din Sfânta Euharistie, invitându-i și pe ceilalți credincioși să se alăture rugăciunii pentru Biserică și lume în acest loc de har, unde de aproape trei ani în capitală se face priveghere.

  Spre sfârșitul Liturghiei fiecare din cei prezenți a așezat un mic bob de tămâie în cădelniță pentru ultima cădire a Sfintelor Daruri și s-a făcut un scurt moment de venerare.

  Au fost prezenți alături de părintele protopop Liviu Oțoiu și părintele Ioan Dăneț, parohul bisericii vicariale, preoții greco-catolici din București, provincialul iezuit, părintele Pablo Guerrero însoțit de părintele Luc Duquenne, precum și părintele Lucian Groșan, superiorul CSE alături de doi confrați preoți.

  Corala Surorilor Sfântului Ioan au cântat cântecele de priceasnă.

  Timp de reculegere și gratitudine pentru chemarea la călugărie, sărbătoarea de la București a oferit și laicilor prezenți meditația asupra diversității harismelor în bucuria Bisericii, unde fiecare își trăiește slujirea sa în comuniune cu ceilalți.

  Secretariatul Vicariatului

  Print Friendly