vicariatul greco-catolic de bucuresti
 • A A A
 • Vizită pastorală a PS Mihai la Râmnicu Vâlcea

  PS Mihai la Valcea

  Duminică, 9 martie 2008, Duminica lăsatului sec de brânză ( a alungării lui Adam din Rai), Parohia Greco-Catolică Sfânta Rita din Râmnicu Vâlcea a primit vizita Preasfinţiei Sale Mihai Frăţilă, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba lulia şi Făgaraş cu sediul la Bucureşti.

  Aceasta a fost prima vizită pastorală a PS Mihai în Râmnicu Vâlcea, Preasfiinţia Sa fiind însoţit şi de părintele Liviu Oţoiu, protopop al Bucureştiului. La Sfânta Liturghie care s-a celebrat începând cu ora 10.00, în biserica parohială, au mai participat şi preoţii: Marian Stoicănescu, parohul locului, Victor Tudor (Pesceana), Marius-Aristică Goşea (Drăgăşani) şi Victor Ostropel (Brezoi).
  Corul parohiei Sfânta Rita a fost cel care a înfrumuseţat această minunată Sfintă Liturghie.

  La finalul acestei celebrări euharistice, P.S. Sa Mihai a celebrat Sfânta Taină a Botezului, introducând astfel în marea Biserică a Domnului Hristos un nou suflet, pe cel al micuţei Maria.

  Cu ocazia acestor evenimente, credincioşii parohiei din Râmnicu Vâlcea i-au urat P.S. Mihai păstorire rodnică şi ducerea la bun sfârşit a misiunii cu care Cerescul Părinte l-a investit.

  Pr. Marian Stoicănescu

  Botezul micutei Maria

  Botezul micutei Maria

  Print Friendly